Tegemist on Rootsi päritolu toiduga. Lihtne valmistada, maitseb hästi ja on väga toitev. Sobib hästi argiõhtu toiduks.
KOOSTISAINED
Allpool toodud koostisosadest jätkub umbes 6 pannkoogi valmistamiseks.
800 g kartuleid (800 g kogus peab olema pärast kartulite koorimist)
0,5 l piima
120 g jahu
1 tl soola
2 muna (M suurus)
100 gr võid
Serveerimiseks hapukamat moosi või pohlasalatit.
VALMISTUSJUHEND
1. Koori, pese ja riivi peene riiviga kartulid.
2. Sega omavahel piim ja jahu. Jälgi, et jahu tükki ei läheks. Lisa munad ja sool.
3. Lisa segule riivitud kartul. Sega läbi ning aseta tainas 30 minutiks külmkappi.
4. Sulata tükike võid pannil ning lisa umbes 200 gr tainast pannile. Tuleks jälgida, et tainas pannil liialt laiali ei valguks ja et see ei oleks ka liialt paksu kihina (mida õhem kiht, seda maitsvam). Püüa tainast pannile tõstes jälgida, et kartulit oleks pannil piisavalt.
5. Prae keskmisel kuumusel pannkooki mõlemalt poolt ca 4-5 minutit, kuni pannkook on muutunud kuldpruuniks.
6. Serveeri koos hapuka moosi või pohlasalatiga.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.